Actueel

Help de Brink verzuipt!

Help de Brink verzuipt!

Het zal u niet zijn ontgaan dat in de raadsvergadering van juni, beide coalitiepartijen instemden met het opknappen van de Brink, in combinatie met een enorme wadi als wateropvang voor piekbuien.

Lees meer
Plank mis geslagen  . . .

Plank mis geslagen . . .

Open reactie Jacqueline Timmerman op Ronald Frisart van de Gooi & Eemlander op het ‘niet doorpakken’ na harde kritiek te geven. In dit geval hoe een amendement ‘noodgedwongen’ omgezet moest worden naar een motie, maar dat Jacqueline hiermee uiteindelijk wel haar doel bereikte.

Lees meer
KARAKTERMOORD op de BRINK deel 2

KARAKTERMOORD op de BRINK deel 2

Schilderij W.A. Knip (1883-1967) : Het rooien van de iepen op de Brink in Laren (1926)Oil on canvas; 65 x 85 cm. Afgelopen woensdag 24 juni 2020 was de raadsvergadering waarin het Brinkplan werd behandeld. Wij spraken hier al eerder over. Hierbij onze inbreng...

Lees meer
Betoog Brinkplan: raad 24 juni 2020

Betoog Brinkplan: raad 24 juni 2020

Schets voor de nieuwe Brink: In het midden een grote wadi voor hemelwateropvang waarvoor 41 gezonde volwassen eiken moeten verdwijnen, deel Brink verharden voor festiviteiten. Betoog Liberaal Laren bij behandeling van het Brinkplan van College B&W te...

Lees meer

Voorgestelde motie splitsing Brinkplan

MOTIE Betreft: Inrichtingsschets Brink De gemeenteraad van Laren in openbare vergadering bijeen op 24 juni 2020; gelet op artikel 28 van het `Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Laren 2018’;  overwegende dat: De Brink...

Lees meer
Historie natuurlijke afwatering Coeswaerde / Brink te Laren

Historie natuurlijke afwatering Coeswaerde / Brink te Laren

Door die verhoging én de enorme verstening van zowel College de Brink als het naastgelegen parkeerterrein van het Gemeentehuis, is de natuurlijke afvoer naar de Gooiersgracht geblokkeerd. En stroomt regenwater dus nu richting de Brink. Waar het niet meer weg kan . . .

De oplossing ligt dus niet op de Brink, maar zorgen dat het overtollige regenwater van College de Brink én het Gemeentehuis weer richting Gooiersgracht kan stromen en de oude afvoer van de Biezem – maar u ondergronds als riool – wordt hersteld. Op de L100 bijeenkomst in 2016 is deze optie al aan het college voorgesteld.

Lees meer
KARAKTERMOORD op de BRINK

KARAKTERMOORD op de BRINK

Liberaal Laren heeft met verontrusting deelgenomen aan de commissievergadering , met daarin de plannen van wethouder Stam om de al zo getergde Brink van Laren grotendeels bomenvrij te maken. Er zullen 41, honderd jaar oude, gezonde eiken sneuvelen om plaats te maken voor een grote kuil. En op de al zo getergde, eeuwenoude Brink zijn de afgelopen jaren al zoveel bomen gesneuveld. Die groene, koele oase in het dorp, die verstilde plek in het dorp, ons cultureel erfgoed, zal er als het aan de coalitiepartijen ligt, niet lang meer zijn….

Lees meer

Zuchtend stemt ook Laren in met BV Vervoer

Raad neemt motie regionaal vervoer aan met harde toezegging College
Na drie schorsingen bleek Fractievoorzitter Timmerman van Liberaal Laren bereid haar amendement (dwingende wijziging van het besluit) om te zetten in een motie. Die vroeg het college te onderzoeken hoe het nu precies zit en of het WMO-vervoer toch niet bij Latax kan blijven.
Uiterlijk 1 september moet dat duidelijk zijn. De motie kreeg aller steun.
De raad heeft dus besloten ook het WMO-vervoer naar de BV Vervoer te schuiven, maar zou blijken dat het toch anders kan, dan kan de WMO-taxi nog tot 1 januari bij de Regio worden weggehaald!

Lees meer