Vanavond worden de vier (!) nieuwe fractieleden van Liberaal Laren geïnstalleerd maar gisteravond is in de Gemeenteraad afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden, waaronder Anne Visser die vier jaar actief voor onze partij lid van de raadsfractie was.  Hieronder de dankrede die Jacqueline Timmerman bij zijn afscheid uitsprak.

Lieve Anne,

Bij een gelegenheid als deze “afscheid van een fractielid ga je automatisch in gedachten terug naar: “Hoe begon jouw interesse in de Larense  politiek eigenlijk?” Nou, die begon vreemd genoeg bij Oud Laren aan de Naarderstraat , zo’n 14 jaar geleden, tijdens een van de altijd meer dan gezellige en zeer gedenkwaardige party’s die Ria en Evert regelmatig gaven.

Op die plek is niet alleen onze gezamenlijke vriendschap geboren, maar ook jouw interesse in de politiek, want het destijds op handen zijnde bestemmingsplan centrum maakte het voortbestaan van ons geliefde Oud Laren uiterst onzeker….  Zo’n 8 jaar geleden had je uiteindelijk de tijd om je echt actief voor de politiek in te zetten en dat heb je met verve gedaan!

 Ik was zo blij dat ik eindelijk de financiële portefeuille aan jou kon overlaten….. Ik deed het van te voren wel, maar cijfers en getallen zitten niet direct in mijn genen, en dan is het heel fijn dat een professional het van je overneemt. Voor mij is de politieke vertaling pas interessant en zo vormden we een gouden duo…. Maar ook die politieke vertaling kreeg jij al snel in de vingers en daar kon je je binnen de fractie  soms behoorlijk over opwinden…..

 In de raadzaal was je echter de rust zelve en jouw nuchtere beschouwingen over de Larense financiën en visualisaties ervan die je maakte op basis van gegevens uit de jaarrekeningen, waren vaak voor de hele raad zeer ontnuchterend en daar was geen speld tussen te krijgen.  Al snel werd jij het financiële geweten van de raad en dat is tot op vandaag zo gebleven…..

Deze laatste 4 jaar hebben je ook doen beseffen dat jouw sluimerende wens “ooit nog een keer rechten te gaan doen” sterker en sterker werd.  Hoe vaak vroeg je niet: Hoe zit dit nu juridisch? Is hier jurisprudentie over?….

Afgelopen jaar heb je dan toch de knoop doorgehakt en zit nu met heel veel plezier tussen de 18 jarigen in de schoolse collegezaal. En je geniet!!!    Je ogen glimmen als je over de verschillende arresten vertelt en wie of wat je geleerd en ontmoet hebt….  Fijn te zien dat dit de goede keuze was en we gunnen je  dit dan ook van harte!!

Maar dat had voor ons wel een keerzijde. Want jouw gedroomde stap is een fulltime job, met veel leerwerk en tentamens en voor iemand die alles altijd 100% wil doen, blijft er dan geen tijd meer over voor een actief raadlidmaatschap……

Lieve Anne,

We zullen je aanwezigheid en  nuchtere kijk op de financiën van Laren en je wijze beschouwingen  missen en dan spreek ik niet alleen vanuit onze fractie, maar ik denk dat ik dit ook uit naam van de hele raad kan zeggen…..

Dank je wel voor de altijd gezellige, fantastische samenwerking. We zullen je in  de fractie en de raad missen, maar onze vriendschap blijft!

Share This