Dinsdag 3 april zijn de eerste coalitie-besprekingen gestart met een verkenning van de informateur Leo Janssen. Hij heeft vanmorgen gesproken met Jacqueline Timmerman, lijsttrekker van Liberaal Laren en de grote winnaar van deze verkiezingen. In een harmonieus gesprek met de informateur werden de grote lijnen besproken van de opdrachten die de komende vier jaar voor ons liggen.
Liberaal Laren vroeg de burgers van Laren ons voldoende te steunen om groot genoeg te worden om coalitieverantwoordelijkheid te kunnen nemen. Daar is massaal op gereageerd en heeft de partij in stemmen een groei van 220% opgeleverd: een groei van 2 naar 4 zetels!  Als tweede partij van Laren willen wij samen met de eerste partij van Laren – Larens Behoud – ons de komende vier jaar vanuit een gezamenlijke visie op de toekomst van ons dorp inspannen voor zelfstandigheid.
Wij denken dat de lokale partijen, die intussen 10 van de 15 zetels van onze gemeenteraad bezetten, als geen ander in staat zijn om onze zelfstandigheid doeltreffend te bevechten. Immers beiden zijn ‘gecommit’ om te slagen, bij een fusie zijn de landelijke partijen slechts ‘involved’. Maar dat moet wel gebeuren vanuit een lange termijn visie op ons dorp. We zijn blij dat Larens Behoud deze noodzaak voor een duidelijke visie voor toekomst heeft omarmd.

 

Share This