Overgenomen artikel van de Site Larens Behoud

1 sept.- Alle dorpscommotie rond de vermaledijde “24 juni Brink en wadi/bomenkap plannen” heeft positief uitgewerkt. Een compliment aan allen die zich hebben ingezet is op zijn plaats. Echt ook positief is dat het college van B&W heeft ingezien dat het niet goed is gegaan. Dat het plan nòch voldragen nòch gedragen is en het College gaat het dus herstellen.

Een nieuw proces van afwegen, nieuwe suggesties ontlokken, fris aankijken tegen met name de wateroverlast problematiek (moet dat nu echt vooral op het laagste punt worden opgelost?), nieuwe inspraak en klankbording, is aangekondigd. En de koppeling van gewoon het opknappen van de Brink , waar we echt geen ingenieurs van buiten voor nodig hebben, met het oplossen van de wateroverlast is terecht van de baan. Dus geen wadi en dus geen automatische bomenkap als gevolg daarvan. Alleen maar winnaars uiteindelijk zou je denken. Ook al deed het even pijn.

Maar nee hoor, als een duveltje uit een doosje maakt  fractievoorzitter Johan de Bondt van de VVD het wel heel erg bont. Niks zorgvuldig een nieuw afgewogen proces in. Hij heeft zelf al een plannetje : een betonnen bak graven op de Brink en weer toedekken .Tuurlijk  kost dat bomen, maar veel minder! Eureka! Efferieboddie heppie. 

Hoe bedenk je het? Met deze  actie haalt hij het raadsbesluit van 24 juni volledig onderuit, want zijn plan is veel beter vindt hij. Kost minder bomen het leven ! Maar nog erger: in zijn toelichting op radio NHGooi van jl zaterdag maakt hij dat raadsbesluit in feite zelfs belachelijk. En daarmee alle makers en bestuurders die dat besluit destijds ondersteunden, de VVD dus incluis.

Want zegt de Bondt: die wadi kwam er pas op het laatste moment bij (hoezo gedegen inspraak?) en pas na 24 juni realiseren “wij”  ons dat er bij hevige wateroverlast ook rioleringswater in die wadi komt. En dat is smerig. Dat gaat stinken meneertje. En die stank blijft lang op de Brink hangen. En gezond is dat natuurlijk ook niet. Nee, dat hadden ze zich vóór 24 juni echt niet gerealiseerd. 

Hoeveel heeft dat ingenieursbureau wel niet gekost dat zich die stank niet zou hebben gerealiseerd? Hebben ze hun plannen met een knijper op de neus gemaakt en vervolgens die knijper doorgegeven aan de bestuurders. Aan met name VVD wethouder Stam en zijn steun en toeverlaat de Bondt? Die nu alles en iedereen stank voor dank geeft?

Het stinkt inderdaad. Maar niet op de Brink.

Graag allemaal met schone lei opnieuw beginnen.

Asjeblieft.

Timo Smit

Share This