Freek de Wit 

Als geboren en getogen Laarder voel ik me zeer betrokken bij het wel en wee van ons bijzondere en prachtige dorp.

Geboren in de vijftiger jaren, midden in het dorp, op de P.C. v.d. Brinkweg kan ik mij een rustig idyllisch dorp herinneren, waar op straat gespeeld kon worden, waar het voorname hotel Hamdorff een prominente plek innam en waar een heuse melkfabriek (tegenwoordig woonhuis Hofstee) aan de Klaaskampen aanwezig was

Na mijn lagere schooltijd op de School met de Bijbel (later: de Scheper) en wat switchen tijdens mijn middelbare schoolperiode ben ik uiteindelijk Geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam en heb mij daarna gespecialiseerd tot Dermato-veneroloog in het Amsterdamse AMC.

Na je opleiding zoek je een werkplek waarbij mijn voorkeur uitging naar een ziekenhuis in Amsterdam of Laren (ooit geïnformeerd bij het oude St. Jans Ziekenhuis a.d. Eemnesserweg); het werd toen het Slotervaart Ziekenhuis te Amsterdam, waar ik nog steeds met plezier mijn patiënten behandel.

Wonen, mocht ik als bevoorrecht burger in onze mooie hoofdstad om tenslotte in 2006 aan mijn Larense Roots gehoor te geven en terug te keren naar dit, inmiddels bruisende, dorp.

Wat is er veel veranderd, ten goede maar ook ten kwade.

De leefbaarheid, de historie en het groen gaan mij zeer aan het hart en met name aan deze zaken zijn/ worden concessies gedaan en om mogelijk verder kwaad te voorkomen wil ik mijn steentje bijdragen in de gemeentelijke politiek.

Net als U, koester ik Laren met zijn Brink,

Net als U wil ik dat zo houden,

En net als U,  kies ik daarom voor Liberaal Laren.

Freek de Wit, Liberaal Laren, Lijst 5, plaats 6

Share This