Persbericht

11 april 2018

‘ANONIEME BRIEF’ is rondgestuurd door boze ex-VVD’er.

Op donderdag 15 maart werd in Laren een dubbelzijdig A4 verspreid met kopieën van oude artikelen van Jacqueline Timmerman uit het Larens Journaal en een persoonlijke boodschap die zich fel tegen de vorige coalitie keerde. Hoewel werd geïnsinueerd dat deze brief uit de achterban van Liberaal Laren zou komen, heeft Liberaal Laren direct afstand genomen van dit schotschrift.

Zaterdag 17 maart heeft lijsttrekker Jacqueline Timmerman bij de politie aangifte gedaan van smaad, mede omdat dit bericht door VVD en Larens Behoud direct publiek werd gedeeld met Radio 6FM als ‘een brief afkomstig van Liberaal Laren’.

Het Openbaar Ministerie heeft deze klacht serieus genomen en intussen is door de recherche de afzender van dit schotschrift achterhaald en de naam is bekend bij het OM en onze burgemeester.

De afzender komt uit Laren en blijk geen enkele actieve of passieve relatie te hebben met enige politieke partij in Laren – dus ook niet Liberaal Laren – maar is een boze ex-VVD-er die inderdaad als verontruste burger heeft gemeend zijn stemadvies voor Liberaal Laren op deze wijze te moeten verspreiden. Het OM en de Burgemeester mogen vanwege privacy de naam van deze persoon niet openbaar maken.

Wat betreft Liberaal Laren betreuren we dit schotschrift zelf alsmede de door derden verspreide emoties en insinuaties over de afkomst hiervan. Voor ons is de zaak afgedaan.

Share This