Beste Ronald,

Met stomme verbazing heb ik jouw stukje over mij in de Gooi en Eemlander gelezen. Jouw analyse slaat wel heel erg de plank mis.

Waarom heb je me niet gebeld om te horen wat er vooraf aan deze vergadering allemaal is gebeurd op het gebied van de WMO en mijn gesprekken en andere communicatie met de wethouder? Je doet nu verslag van iets waarvan je alleen de raadsvergadering hebt meegemaakt, als zijnde het eindresultaat. Hieraan waren al gesprekken met de wethouder vooraf gegaan, heb ik vragen gesteld tijdens een webinar en ontwijkende antwoorden gekregen die niet strookten met hetgeen ik zelf had uitgezocht. Hiervan was de wethouder al langer op de hoogte. Ook dat heb ik gezegd in de raad. Hier was jij bij.

Het feit dat ik mijn amendement in een motie moest omzetten, was omdat de VVD door hun eigen wethouder tijdens de vergadering onder druk werd gezet mijn amendement niet meer (!) te steunen en LB hun eigen wethouder sowieso steunde. Dit maakte dat ik mijn amendement wel om moest zetten in een motie. Ergo: mijn amendement zou worden afgestemd en met deze motie moesten alle resultaten in de openbaarheid komen, hetgeen ik wilde. Ik zit niet in de raad voor mezelf of mijn partij maar voor de bevolking van Laren!! En hiermee wilde ik alles uit de kast halen om te kijken of er niet toch een mogelijkheid zou zijn om de LATAX te kunnen behouden voor ons WMO-vervoer. De opdracht is nu dit uit te zoeken: dat was precies wat ik wilde, want ik kreeg geen antwoorden.

Het feit dat jij suggereert dat ik alleen de wethouder wilde beschadigen, zonder mijn verhaal te kennen, vind ik dan ook niet kunnen. Hiermee praat je alleen een wethouder na. Ik zou ook van jou kunnen denken dat je dit stukje  schrijft  om bepaalde politieke mensen te beschadigen? Een pittig stukje maken over de rug van anderen? Ik dacht dat hoor en wederhoor een onderdeel is van jullie redactiestatuut. Een krant mag toch niet partijdig zijn?

Intussen heb ik nieuwe informatie (over de noodzaak om wel of juist niet Europees aan te moeten besteden JT).  Maar dat komt volgens afspraak pas later.

Mijn intentie is niet iemand te beschadigen maar op te komen voor de belangen van de inwoners van dit dorp. Zeker als het een kwetsbare groep betreft.

Ik heb de indruk dat er iets niet helemaal goed gaat tussen ons. Binnenkort kopje koffie drinken?

Met hartelijke groet,
Jacqueline

Share This